Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Tarina rinnakkaistodellisuudesta

Kerron teille tarinan rinnakkaisesta todellisuudesta. Tässä todellisuudessa moni asia on aivan samalla tavalla kuin meidänkin tutussa maailmassamme, mutta moni on myös hiukan tai aivan todella eri tolalla. Sijoitan itseni esimerkkikansalaiseksi tähän toiseen todellisuuteen ja kerron aivan tavallisesta arkipäivästäni.

Herään aamulla puhelimeni hälytykseen niin kuin normaalistikin ja kapuan alas katonrajassa sijaitsevasta parvisängystäni. Pyöräytän hartioita muutaman kerran, koska päätän tänä aamuna siirtyä kylpyhuoneeseen katossa ja seinissä kulkevaa riipuntareittiä. Useimpina aamuina menen lattian tasapainoilu- ja askellusreittiä pitkin. Virkeimpinä päivinä liikun luovasti ristiin rastiin hyödyntäen asuntooni sijoiteltuja kestäviä kahvoja, kaiteita, rappuja ja askelmia. Asunnossamme esteellisyysasiat on otettu asianmukaisesti huomioon ja paikasta toiseen siirtyminen on mahdollista hoitaa hyvinkin vaivalloisesti. Ja mikä parasta, suurin osa huonekaluista integroituu sujuvasti osaksi kodinsisäistä reitistöä.

Herätän kuusi- ja kolmevuotiaat tyttäreni, teemme aamutoimet ja komennan lapset auton katolle, kunnes ehdin itse ulos. Kun pääsen autolle, tytöt kiipeilevät auton päällä ja odottavat, että avaan kattoluukun. Jo vuosikymmeniä autoihin on määräysten mukaan kuulunut kattosisäänkäynti, paitsi tietysti niille, jotka tarvitsevat esteettömän pääsyn.

Jätän tyttäreni päiväkodille, jossa molemmat kipuavat ketterästi omista sisäänkäynneistään. Valitsen itse aikuisten oven, vaikka lastenkin ovissa on mukava silloin tällöin haastaa itsensä. Huristelen työpaikalleni, jossa kiipeän määräysten mukaisen kynnyksen yli. Valitsen näin aamutuimaan seisontatyöpisteen, mutta usein iltapäivästä työntelen yhtä avotoimistomme liikkuvista saareketyöpisteistä tai kiipeän ideaparvelle

 
Työpäivän jälkeen istahdamme vaimoni kanssa TV:n ääreen. Kodissamme on viisi TV-ruutua, ja lähetys vaihtaa ruutua noin 10-20 minuutin välein - aivan kuin missä tahansa keskiluokkaisessa keskivertokodissa. On olympialaisten toinen kisapäivä, ja vuorossa on sisäpallopelin ottelu Suomi-Ranska. Sisäpallopeleissä pelikenttä on sisätiloissa, mutta muuten pelivälineitä tai kentän tai pallon kokoa tai muotoa ei ole määritelty etukäteen. Jokainen joukkue saa tietää peliin liittyvät tiedot ja säännöt kaksi viikkoa ennen peliä. Tällä kertaa pelikenttä on noin 15 asteen kulmassa ja sen pinnassa on korokkeita, joiden korkeus vaihtelee 30 cm:n ja 1,5 m:n välillä. Pelipallo on kuution muotoinen, kumilla päällystetty puunpala. Pelaajia on kentällä viisi, ja maalina on maassa sijaitseva, noin 30 cm halkaisijainen aukko. Olympialaisten konseptityöryhmä on selvästi tehnyt tällä kertaa hyvää työtä, ja odotan innolla myös muita lajeja, kuten lyhyttä ja pitkää rataa, satunnaistehtäviä sekä ilmaisu-urheilua. 

Suomi on tällä kertaa vahvempi maalein 5-3 ja aloittaa kisat vahvasti. Rauhoituttuani ottelun aiheuttamasta kiihtymyksestä syömme iltapalan ja paimennan tyttäreni omiin, katon tuntumassa sijaitseviin nukkumasoppiinsa. Lopuksi teen nopean avaavan venyttelyn ja kipuan tyytyväisenä parvisänkyyni katselemaan hyvin ansaittuja unia.

Lue myös:

Asuinalueet ja liikuntalajit

Tulevaisuuden leikki ja liikunta

Liikkeessä läpi iän

Jaakko Junttila
Jaakko Junttila
Parkour- ohjaaja, Jaakon kuvan otti Eero Kauppinen
Parkour Akatemia
www.parkourakatemia.fi
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

Katso valmiita kohteita
Reference_Finland_Tampere_Fitness_2015_GoGo.jpg
GoGo City Kuntosalin terassi

Suomen kesä ja terassi. Tampereella terassi sai aivan uuden merkityksen, kun GoGo City –kuntosali rakensi Suomen ensimmäisen terassikuntosalin keskustan ytimessä olevan liikuntakeskuksensa katolle.

Lue lisää
2017_REFERENCE_ÄSSÄ_KITTILÄ_1.jpg
Kittilän koulun Ässäareena

Suomen Palloliiton ja S-ryhmän Ässäkenttäohjelman 70. kenttä tuo iloa palloilijoille Lapin Kittilässä.

Lue lisää
Lappset pumptrack
Pumptrack Jyväskylä

Jyväskyläläiset oppilaat pääsivät tutustumaan ja ajamaan Lappsetin pumptrack-radalla.

Lue lisää
Tutustu liikuntavälineisiin