Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Kun kaikki syyttävät tietokonepelejä kaikesta mahdollisesta, siirryn puolustuskannalle. Tietokonepelit ovat onnistuneet siinä, mistä monet leikkialueiden suunnittelijat ja vanhemmat unelmoivat. Mitä jos ottaisimme huomioon pelien positiiviset puolet ja yhdistäisimme ne ulkona oleviin leikkipaikkoihin?

‘Pelaaminen on yhtä kuin videopelien pelaamista’. Kun mainitsen tämän, suurimmalle osalle ihmisistä piirtyy mielikuva lattialla tai tuolissa laiskasti istuvasta, hypnoottisesti näyttöön tuijottavasta lapsesta, jonka ainoana valon lähteenä loistaa kirkasta sinertävää valoa hehkuva näyttö. Puhuessani ulkoleikeistä mieleen nousevat kuvat onnellisena kirmaavista lapsista.

Peleihin liitetään runsaasti negatiivisia mielikuvia, ja rehellisesti sanoakseni, haluaisin mieluummin nähdä lapseni leikkimässä ulkona puutarhassa kuin viettämässä aikaansa iPadin parissa. Ollakseni täysin rehellinen, voisin itsekin käyttää enemmän ajastani ulkosalla älypuhelimeen tuijottamisen sijasta.

Kun kaikki syyttävät tietokonepelejä kaikesta mahdollisesta, siirryn puolustuskannalle. Tietokonepelit ovat onnistuneet siinä, mistä monet leikkialueiden suunnittelijat ja vanhemmat unelmoivat. Ne ovat hauskoja ja koukuttavia, haluat pelata uudelleen ja uudelleen. Voit pelata omalla tasollasi, ja voit samalla koneella pelata mitä erilaisempia pelejä uusien pelien ilmestyessä näytölle aika ajoin.

Pelien positiiviset puolet yhdistetään ulkoleikkeihin

Mitä jos ottaisimme huomioon pelien positiiviset puolet ja yhdistäisimme ne ulkona oleviin leikkipaikkoihin? Liittäisimme yhteen molempien ympäristöjen parhaat puolet: pelien haastavuuden ja hauskuuden sekä terveelliset ulkoleikit aidolla yhteisestä leikistä saadulla kohtaamisella ryyditettynä?

Juuri näin tapahtuukin jo yli 20 maassa yli 350 vuorovaikutteisella leikkikentällä. Viime viikolla kirjattiin tilastoihin yhteensä 1 500 leikillistä pelituntia. Eivätkä pelaajat ole ainoastaan lapsia vaan myös aikuiset liittyvät liikunnallisten pelaajien joukkoon. Mikä parasta, vuorovaikutteiset ulkopelit soveltuvat myös tukemaan ikäihmisten hyvinvointia.

Koulujen pihoilla lapset oppivat matemaattisia yhtälöitä pelaamalla leikkikentällä olevaa numeropeliä luokkahuoneessa istumisen sijasta. Sairaaloissa lapset unohtavat hetkeksi olevansa vakavasti sairaita, kun yrittävät saavuttaa seuraavan tason pallonheittopelissä, samalla vaivihkaa kuntoutusharjoittelua tehden. Palvelutaloissa ikäihmiset tanssivat yhdessä lastenlastensa kanssa nauttien auringonsäteistä kasvoillaan. Jalkapalloseuroissa pelaajat kisaavat keskenään parhaista tuloksista harjoitellessaan pallotaituruutta. Luovat teini-ikäiset esittelevät DJ-taitojaan kavereilleen interaktiivisen DJ-pöydän ympärillä toisten kuunnellessa, hengaillessa ja tanssiessa ympärillä. 

Tulevaisuudessa uusia pelillisiä fyysiseen leikkiin ja liikuntaan kannustavia välineitä syntyy kutsumaan kaiken ikäisiä ihmisiä ylös, ulos ja liikkeelle.

Nämä kirjoitetut sanat tuskin riittävät kuvailemaan sitä tunnetta, jonka ulkona leikkiminen saa aikaan. Koska tämän blogin luettuasi tulit viettäneeksi jonkin aikaa päätelaitteen ääressä, onkin aika mennä ulos leikkimään ja liikkumaan!

 
Rob Tuitert
Rob Tuitert
Rob Tuitert toimii tuotesuunnittelijana Lappsetin Hollannin tytäryhtiö Yalpissa, jossa hän kehittää vuorovaikutteisia leikki- ja liikuntapaikkavälineitä. Koulutukseltaan Rob on teknologia-alan diplomi-insinööri.

www.yalpinteractive.com/
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

INTERACTIVE_3500_SONA_DANCE_ARCH_04.jpg
Sona ostoskeskuksen piha

Vaikka lapset ovat Twekkelerveldin ostoskeskuksella Sonan suurin käyttäjäryhmä, on se avoinna ja sopiva kaikenikäisille!

Lue lisää
INTERACTIVE_3550_SUTU_BALL_WALL_05.jpg
Sutu jalkapalloseinä julkinen puisto

Hengolan kunnassa Alankomaissa sijaitseva interaktiivinen palloseinä Sutu tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden oppia lisää jalkapallopotkuista.

Lue lisää
FortFun Bestwig.JPG
Sona, Sutu, Memo ja Fono sisäpuistossa Bestwigissä

Interaktiiviset leikkivälineet Sona, Sutu, Memo ja Fono houkuttelevat sekä lapset että aikuiset liikkumaan.

Lue lisää
Tutustu interaktiivisiin leikkivälineisiin