Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Värillä on väliä

Arni Aromaa, Pentagon Designin luova johtaja, kirjoittaa mitkä seikat vaikuttivat Lappsetin uuden värimaailman syntyyn ja suunnitteluun.

Väri on monessa tapauksessa tuotteen hallitsevin näkyvä ominaisuus. Tunnistamme ja kuvailemme tuotteita yleensä helpommin värin kuin muodon tai rakenteen kautta. Värit viestivät tuotteen kohderyhmästä ja käytöstä sekä kertovat tuotteen ominaisuuksista. Väreillä tuote voidaan häivyttää ympäristöönsä tai nostaa se esiin. Värivalinnoilla voidaan vaikuttaa myös tuotteesta syntyvään mielikuvaan ja laatuvaikutelmaan. Epäonnistuneet värivalinnat saattavat myös muodostua muuten erinomaisen tuotteen hankinnan esteeksi. Värisuunnittelu onkin syytä huomioida osana tuotekehityshankkeita, kun tavoitteena on kilpailukykyisten tuotteiden ja konseptien synnyttäminen.

Kehitimme Lappsetille uutta värikonseptia 2012 syksyn ja 2013 kevään aikana. Tavoitteena oli rakentaa joustava ja asiakaslähtöinen kokonaisratkaisu, josta löytyy sopivat väriratkaisut eri sijoitusympäristöihin ja eri käyttäjäryhmille. Värikonseptin tavoitteena oli myös tukea Lappsetin tuotteiden omaleimaista erottuvuutta kilpailijoista ja luoda tunnistettavaa yhtenäistä ilmettä eri tuoteryhmiin. Uuden värikonseptin tuli sisältää asiakkaita puhuttelevia valmiita väriyhdistelmiä, jotka tekisivät tuotteen hahmottamisen ja valinnan helpoksi. Asiakkaat kutsuttiinkin mukaan suunnitteluprosessiin arvioimaan suunnitteluvaiheen luonnosratkaisuja, millä osaltaan varmistettiin ratkaisun toimivuus ja värien asiakkaita puhuttelevuus.

Värikonseptin suunnittelussa tuli huomioida myös lukuisia teknisiä ja tuotannollisia vaatimuksia. Lappsetin tuotteiden elinkaari on pitkä, jolloin myös värivalintojen tulee olla aikaa kestäviä.  Värivaihtoehtojen määrässä pyrittiin tasapainoon runsaan määrän ja logistisesti sekä tuotannollisesti optimaalisen ratkaisun välillä. Tuotteet koostuvat useista eri materiaalista valmistetuista komponenteista, jolloin materiaalien ominaisuudet ja valmistustekniikat tulee huomioida värejä valittaessa. Tuotteiden altistuminen säärasitukselle ja auringonvalolle asettaa väreille ja värien kestolle omat vaatimuksensa.

Suunnittelun lopputuloksena syntyi ”Living Colours” -värikonsepti, joka ammentaa väripalettinsa luonnon ja modernin rakennetun ympäristön väreistä. Palettia täydentää valikoima rentoja ja moderneja tehostevärejä. Konseptin värejä eri tavalla yhdistelemällä on helppo rakentaa joustavasti eri sijoitusympäristöihin ja käyttäjäryhmille sopivia väriteemoja. Pääteemoja on viisi, joiden lisäksi asiakas voi rakentaa täysin oman väriyhdistelmänsä.  Luonnollisen harmoninen teema perustuu puunsävyisten runkotolppien ja efektivärjättyjen laminaattien yhdistelmälle (esim. Lime Green). Yhdistelmä sopii erityisesti puistomaisiin ympäristöihin ja useille eri käyttäjäryhmille. Leikkisän värikäs teema (esim. Tutti Frutti) edustaa uutta tulkintaa perinteisistä värikkäistä leikkipaikkavälineistä ja on erityisesti suunnattu lapsille. Teemassa puunsävyiseen runkotolppaan yhdistyy kolme eri efektiväriä muodostaen iloisen värikkään kokonaisuuden. Urbaaniin ympäristöön mukautuvassa, vanhemmille lapsille suunnatussa vaihtoehdossa runkotolppien ja laminaattien kokonaisuus on hillityn harmaa (Liqourice Grey).

Tutti Frutin väriloisto tuo iloa sateisellekin pihamaalle.
Lime Green sopii erityisesti puistomaisiin ympäristöihin.

Yhtenäinen ja riittävän monipuolinen värikonsepti takaa, että asiakas löytää erilaisiin moderneihin rakennettuihin ympäristöihin sopivat tuotekokonaisuudet. Kohteesta ja tarpeesta riippuen asiakas voi myös koostaa oman väriyhdistelmänsä Lappset Switch it- räätälöitävien tuotteiden avulla, jolloin konseptin kaikki sävyt ovat asiakkaan käytössä.

Huolellisesti suunniteltu värikonsepti lisää tuotteen asiakasarvoa, helpottaa tuotteen valintaa ja myyntiä sekä rakentaa brändiä – Värillä on siis väliä.

Lue lisää: 

Maisemasuunnittelua lapsille

Leikillinen oppiminen

Liikkeessä läpi iän

Arni Aromaa
Arni Aromaa
Luova johtaja
Pentagon Design, Vuonna 1996 perustettu Pentagon Design on yksi Pohjoismaiden johtavista designtoimistoista. Suunnittelemme kokonaisvaltaisia konsepteja, joiden tuloksena syntyy käyttäjälähtöisiä tuotteita, pakkauksia, tiloja, palveluita sekä brändejä, jotka tuottavat lisäarvoa asiakkaidemme liiketoiminnalle.
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

Katso valmiita kohteita
banner_3.jpg
Kivalonpuisto Rovaniemi

Kivalonpuisto Rovaniemellä sai ensimmäisten joukossa Finnon uudet värit.

Lue lisää
Pikkukakkosen puisto.JPG
Pikkukakkosen puisto Tampereella

Pikkukakkosen hahmot ihastuttavat Tampereen tunnetuimmalla leikkipaikalla keskustan ytimessä.

Lue lisää
Liikunta areena Lappset
Saaren koulun Ässäareena

Kun oppilaskunta sai päättää nimen Saaren koulun Ässäkentästä, siitä tuli Roimanni.

Lue lisää
Tutustu leikkivälineisiin