Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

Viisi askelta kohti hauskaa ja kaiken ikäisiä inspiroivaa ja aktivoivaa ulkoliikunta-aluetta

Suunnitteletko inspiroivaa leikki- ja liikunta-aluetta ulos? Keräsimme tähän viisi vinkkiä, jotka on hyvä ottaa huomioon ennen suunnittelutyön aloittamista.

1.

Leikki- ja liikunta-alueiden suunnittelu olisi hyvä tehdä lähtökohtaisesti esteettömäksi, kaikille saavutettavaksi. Lasten ja aikuisten erilaiset fysiologiset valmiudet ja kyvyt on hyvä huomioida suunnittelun kaikissa vaiheissa, olipa kyseessä kulttuurillinen tai motorinen näkökulma.

2.

Kun aikuiset pyrkivät pitämään hauskaa puistossa, niin tekevät lapsetkin. Aikuiset eivät aina tarvitse omia liikuntavälineitä leikkikentän yhteyteen, mutta niistä on toki apua. Joissakin maissa käytetään QR-koodeja perinteisissä leikkipaikkavälineissä tuomaan virtuaalisen valmentajan ohjeet tai videot aikuisen kuntoharjoittelun tueksi. Lappsetin liikuntapaikkatuotteiden kylteissä on kuvalliset ohjeet ja QR-koodi linkkinä YouTubessa oleviin harjoitteluvideoihin.

Auta siis aikuisia olemaan hyvänä esimerkkinä lapsilleen suunnittelemalla aikuisiakin aktivoivia alueita!

Mikä antaakaan paremman onnistumisen tunteen lapselle ja aikuiselle kuin haasteen ylittäminen ja pelon voittaminen?

3.

Ajattele eri tavalla. On helppo sijoittaa erilaiset leikki- ja liikuntapaikkavälineet puistoon, mutta riittääkö se luomaan inspiroivia hetkiä ystävien kanssa? Anna tilaa mielikuvitukselle ja erilaisille leikeille! Tee turva-alustasta sininen ja suunnittele se näyttämään myrskyisen meren aallokolta. Sijoita luonnon elementtejä, kuten kivilohkareita, puita ja luonnon nurmea puistoon. Tee koko puistosta valtaisa lautapeliareena, jossa leikkijä toimii pelinappulana tai piilota opetuksia sisältäviä pääsiäismunia alueelle.

Ja sitten vielä kaksi tärkeintä askelta?

4.

Älä pelkää karusellin tai muun nopeasti liikkuvan tai pyörivän välineen sijoittamista puistoon. Lapset rakastavat hyöriviä ja pyöriviä välineitä siitäkin huolimatta, että pyörinnästä saattaa hetkellisesti tulla huono olo. Pyörintä kehittää aivoja ja tasapainoaistia.

5.

Sama pätee myös korkeuksiin. Se mikä pelottaa yhtä lasta, voi toiselle olla huikea mahdollisuus. Älä tylsistä leikkipaikkaa riskien pelossa, sillä se todennäköisesti heikentää alueen houkuttelevuutta ja hauskuutta. Huomioi kuitenkin leikkipaikkavälineen ikäsuositus varsinkin, jos suunnittelet leikkialuetta taaperoikäisille lapsille.

Mikä antaakaan paremman onnistumisen tunteen lapselle ja aikuiselle kuin haasteen ylittäminen ja pelon voittaminen?

Jens Lindgren
Jens Lindgren
Aluemyyntipäällikkö
Lappset Group
www.linkedin.com/in/jenslindgren/
Aloittaaksesi keskustelun, on markkinointievästeet oltava hyväksyttynä.
Katso valmiita kohteita
Reference_Santa_Maria_ship_Riga.jpg
Santa Maria- laiva, Latvia

Ainutlaatuinen Santa Maria- laiva kutsuu leikkijät unohtumattomalle seikkailulle!

Lue lisää
Greece_Ref_1_MIRROR.jpg
Keskuspuisto, Kreikka

Upea leikkipuisto sijaitsee puistossa suurten puiden ympäröimänä Ateenan pohjoisosassa.

Lue lisää
banner_3.jpg
Kivalonpuisto Rovaniemi

Kivalonpuisto Rovaniemellä sai ensimmäisten joukossa Finnon uudet värit.

Lue lisää
Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!