Tuotteet
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset
Sisältö
Ei hakutuloksia
Kaikki hakutulokset

TOP 7 pihapelit ja paluu lapsuuteen

Keräsimme teille omat suosikkipihapelimme sääntöineen. Muistetaan kuitenkin, että pihapelien yksi monista iloista piilee siinä, että ne ovat muokattavissa ja virallinen sääntökirja on toistaiseksi pysynyt piilossa. Mukaan mahtuvat kaikki, niin aikuiset ja lapset kuin mummot ja vaaritkin!

1. Konkka (tunnetaan myös nimellä kirkonrotta) 

Arvotaan joukosta ensimmäinen konkka ja valitaan kotipesä, esimerkiksi lipputanko. Rajataan pelialue, jotta kaikki pysyvät kuuloetäisyydellä. Konkka laskee kotipesällä 20 tai kiertää alueella sijaitsevan rakennuksen, jonka aikana muut menevät piiloon. Konkka lähtee etsimään piiloutujia ja nähtyään jonkun hän juoksee kiireesti kotipesälle huutamaan löydetyn nimen, esimerkiksi: ”Maija konkattu”. Peli jatkuu konkan etsiessä muita osallistujia. Jo konkatut osallistujat voidaan pelastaa vielä piilossa olevien toimesta. Piiloutunut henkilö juoksee koskettamaan kotipesää ja huutaa: ”Omat nimet kirjoissa”. Konkka pyrkii luonnollisesti estämään tämän ja ehtimään kotipesälle konkkaamaan pelastajan. Mikäli konkatut saadaan pelastettua, alkaa peli alusta. 


Vinkki: Konkka, älä lähde kotipesästä liian kauas.

2. Polttopallo

Rajataan ympyränmuotoinen alue ja kaikki pelaajat asettuvat sen sisään. Valitaan yksi polttopallon heittäjäksi, joka yrittää osua ympyrän sisällä oleviin henkilöihin, heittäen palloa ympyrän ulkopuolelta. Ensimmäisenä palanut eli polttopallon osuman saanut henkilö tulee olemaan seuraavaa polttaja.

Huom! Valitse polttopalloksi pehmeä pallo

3. Puuhippa

Leikissä joukosta yksi hippa. Puut ovat turvapaikkoja, mutta niissä saa viipyä enintään viisi sekuntia. Yhdessä turvapaikassa ei saa kerrallaan olla enempää kuin yksi henkilö. Hippa koittaa saada kiinni muut pelaajat ja kiinni saadessaan hippavuoro vaihtuu kiinniotetulle.

Vinkki: Muokkaa peli sopivaksi omaan ympäristöösi. Turvapaikat voivat olla vaikka kiviä tai lumikinoksia.

4. Haarahippa


Valitaan yksi hippa. Hipan saadessa kiinni, kiinniotettu jähmettyy haaraseisontaan. Muut pakoon juoksevat pelaajat voivat pelastaa jähmettyneet ryömimällä maata pitkin heidän haarojensa välistä. 


Vinkki: Vilu ei pääse yllättämään, kun kiinniotetut tekevät haarahyppyjä odotellessaan pelastajaa!

5. Keinupallo

Keinupalloa on mukava pelata pienellä porukalla, mutta se onnistuu myös isomman porukan kesken. Keinupallon pelaaminen onnistuu paikoissa, joista löytyy keinu tai useita keinuja. Riippuen pelaajien määrästä, valitaan yksi tai kaksi polttajaa, jotka yrittävät osua pehmeällä pallolla keinujiin. Polttajat heittävät palloa 5-7 metrin päästä tähdäten keinujan olkapäiden ja polvien välille. Pallon osuessa keinujaan, tulee hänestä uusi polttaja ja edellinen saa keinuvuoron.

Vinkki: Keinupalloa voi pelata kahdestaan tai isommalla porukalla!

6. Peili

Peiliksi valittu henkilö menee seisomaan seinän vierelle, kasvot seinää kohti. Muut seisovat rivissä noin 20 metrin päässä seinästä ja pyrkivät liikkumaan kohti seinää ja lähemmäs peiliä. Peili kääntyy vähän väliä 180 astetta, yllättäen seinän lähelle pyrkivät kanssapelaajat.  Mikäli peili näkee liikettä lähestyvässä rintamassa, joutuu liikkunut pelaaja palaamaan lähtöviivalle. Seuraavaksi peiliksi valitaan pelaaja, joka onnistuu koskettamaan peilin selkää ja huutamaan oman nimensä peilin ollessa kääntyneenä seinään päin.


Vinkki: Älä liiku liian nopeasti, jotta ehdit pysähtyä ja peili ei näe liikkeitäsi. 

7. Tervapata

Pelin valmistelu alkaa piirtämällä maahan suuri ympyrä, jonka reunoille piirretään pieniä puoliympyröitä. Jokainen pelaaja valitsee itsellensä kepin tai muun pienehkön esineen. Yksi pelaajista valitaan kiertämään tervapadaksi kutsuttua maahan piirrettyä ympyrää. Muut asettuvat puoliympyröiden sisälle kasvot ympyrän keskiosaa kohden. Kiertävä henkilö tiputtaa oman esineensä valitsemansa pelaajan taakse, jolloin kyseinen henkilö lähtee juoksemaan päinvastaiseen suuntaan kuin esineen tiputtaja. Takaisin tiputetun esineen luokse ensimmäisenä ehtinyt pelaaja saa jäädä paikalle. Mikäli tervapataa kiertänyt pelaaja voittaa, hän saa oikeuden määrätä uuden esineenkantajan. Häviäjä putoaa leikistä pois ja leikki jatkuu aina kunnes jäljellä on enää yksi pelaaja.

Muistetaan kuitenkin, että pihapelien yksi monista iloista piilee siinä, että ne ovat muokattavissa ja virallinen sääntökirja on toistaiseksi pysynyt piilossa!

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeemme saat ensimmäisten joukossa tietoa leikkiä, liikuntaa ja ulkotiloja koskevista aiheista sekä muista Lappsetin ajankohtaisista tiedotteista. 

Käytämme kerättyä sähköpostiosoitetta markkinoinnin kohdentamisessa ja palvelujen kehittämisessä.
Lue lisää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesta tietosuojaselosteestamme.

Mikäli kiinnostuit, liity alla postituslistallemme!

 

Katso valmiita kohteita
banner_3.jpg
Kivalonpuisto Rovaniemi

Kivalonpuisto Rovaniemellä sai ensimmäisten joukossa Finnon uudet värit.

Lue lisää
FITNESS_081210M_BACKNABS.jpg
Lampipuisto Tampere

Tampereen Lampipuisto on suunniteltu koko perheen käyttöön.

Lue lisää
Pikkukakkosen puisto.JPG
Pikkukakkosen puisto Tampereella

Pikkukakkosen hahmot ihastuttavat Tampereen tunnetuimmalla leikkipaikalla keskustan ytimessä.

Lue lisää
Tutustu leikkivälineisiin